LSV: JP ne radi, a kupuje podmetače za noge

...i službeni automobil od 11 hiljada evra

08. mar 2016

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu Aleksandar Rudić izjavio je danas da novo javno preduzeće Zona još uvek nije počelo da radi posao zbog kojeg je osnovano.

Rudić je novinarima u Zrenjaninu rekao da je Zona osnovana pre dve godine, a da ga je zbog problema prilikom registracije gradska skupština dva puta osnivala. Prema rečima funkcionera zrenjaninske LSV, to preduzeće je u međuvremenu promenilo već dva v.d. direktora.

Aleksandar Rudić je naveo i da sve to nije sprečilo rukovodstvo preduzeća da kupe Škodu Rapid, koja vredi više od 11 hiljada evra.

„Pored nabavke automobila, ovo preduzeće ima i druga upitna izdvajanja. Najviše para u poslovanju preduzeća otići će na zarade 15 zaposlenih, a predviđena je i naknada članovima Nadzornog odbora od 800 hiljada dinara. Za reprezentaciju i ugostiteljske usluge planira se 420 hiljade dinara, za nabavku podmetača za noge zaposlenih predviđeno je 75 hiljade dinara, a planirana su čak i izdvajanja da zaposleni na račun građana idu kod očnog lekara“, istakao je Rudić.

On je ocenio da se pokazalo da su sumnje, da umesto najavljene štednje i racionalizacije administracije, gradska vlast osniva novo javno preduzeće prvenstveno zbog zapošljavanja stranačkih kadrova, bile opravdane.

„Još uvek nisu sklopljeni ugovori sa komunalnim preduzećima, niti je definisan iznos koji će komunalna preduzeća plaćati Zoni, i što je najvažnije iz ovog preduzeća nisu definisali na koji način će poboljšati ubiranje naknade za komunalne usluge što je i svrha njihovog osnivanja“, kazao je potpredsednik LSV u Zrenjaninu.

On je poručio da Zrenjanin zaslužuje bolje i pozvao građane da razmisle o tome kako žele da njihovi životi izgledaju u narednom periodu i da na predstojećim lokalnim izborima izaberu odgovorne ljude koji se drže date reči i koji će gradom upravljati, kako je rekao, domaćinski, vodeći računa o interesima građana, a ne ličnim i partijskim interesima.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga