LSV izlepila nalepnice sa vojvođanskom zastavom: Ovo je naša zastava

Na današnji dan, pre 15 godina, Skupština Vojvodine usvojila je odluku o zvaničnoj zastavi Vojvodine

27. feb 2019

Nalepnice sa motivom zastave Vojvodine i natpisom “Ovo je naša zastava” osvanule su jutros na nekoliko mesta u Novom Sadu.

Na nalepnicama je u potpisu Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Na današnji dan, pre 15 godina, Skupština Vojvodine usvojila je odluku o zvaničnoj zastavi Vojvodine.

Zvanična zastava Vojvodine je u motivima srpske trobojke, crveno–plavo–bele boje, sa znatno proširenim plavim poljem na koje su smeštene tri žute zezvde petokrake koje su raspoređene u trougao i predstavljaju tri oblasti Vojvodine, Srem, Banat i Bačku.

Te žute zvezde podsećaju na zvezde sa zastave EU i označavaju težnju Vojvodine ka evropskim vrednostima i integracijama.

Skupština Vojvodine usvojila je 2016. godine i tradicionalnu zastavu. Ta zastava je tradicionalna srpska trobojka sa horizontalnim poljima istih visina crvene, plave i bele boje.

LSV je u saopštenju za javnost navela da zastava Vojvodine odražava posebnosti i različitosti ta evropska regija ponosi: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost.

“Sve one kojima smeta takva Vojvodina i takva zastava podsećamo da je ona definisana i Članom 183. Ustava Srbije. Novi Sad je nama glavni grad. Za razliku od nekih drugih mesta širom Vojvodine, ulicama Novog Sada lepršaju njene zastave”, navela je LSV.

Ta stranka je uz saopštenje za javnost poslala i fotografiju na kojoj se vide aktivisti LSV kako su u Novom Sadu raširili zastavu vVojvodine veoma velikih dimenzija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga