LSV: Izlaznost u Vojvodini oko 56 odsto

Jerkov je rekla da je prema podacima LSV najveća izlaznost u Vojvodini bila u Sremu, dok je u drugim delovima Pokrajine nešto manja

06. maja 2012

Portparolka Lige socijademokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da je, prema podacima te stranke, na današnjim izborima u Vojvodini glasalo između 56 i 57 odsto građana.

Jerkov je na prvoj stranačkoj konferenciji za novinare po zatvaranju birališta rekla da je izlaznost u Vojvodini do 19 sati bila 53,7 odsto i da se na osnovu reprezentativnog uzorka može predvideti da je do kraja izbornog dana glasalo više od 56 odsto građana.

„Iako je izlaznost manja nego na prethodnim izborima 2008. godine, kada je u Vojvodini galasalo preko 60 odsto birača, ovaj broj je za nas značajan i zato smo zahvalni svima koji su iskoristili biračko pravo“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, na osnovu izveštaja sa više od 97 odsto biračkih mesta u Novom Sadu, glasalo je 56,7 odsto građana sa pravom glasa.

Jerkov je rekla da je prema podacima LSV najveća izlaznost u Vojvodini bila u Sremu, dok je u drugim delovima Pokrajine nešto manja.

Govoreći o nepavilnostima, posebno u Novom Sadu gde je jedna osoba uhapšena zbog podmićivanja birača, Jerkov je rekla da veruje da će članovi biračkih odbora iz LSV uložiti odgovarajuće prigovore.

„Nažalost, na ovim izborima je zabeležno više nepravilnosti nego pre četiri godine, najverovatnije zbog iščekivanja izbornih rezultata“, rekla je Jerkov.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga