LSV: Isti uslovi za domaće preduzetnike i paore kao i za strance

Domaći preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da zaposle domaće radnike i omoguće razvoj gradova i opština

29. mar 2016

Predsednik zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Predrag Perkić izjavio je danas da ta stranka traži da srpske kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici imaju pravo na jednake subvencije i stimulacije kao i stranci.

Perkić je novinarima rekao da su u LSV uereni da su domaći preduzetnici i poljoprivrednici jednako sposobni da uz pogodnosti kakve se daju strancima, zaposle domaće radnike i omoguće razvoj gradova i opština.

„Sa druge strane, vrlo često vidimo da su subvencije koje se daju strancima teško zamislive za naše ljude koji umeju i hoće da pod istim uslovima nešto proizvedu“, rekao je Perkić.

Prema njegovim rečima, izuzetno je važno i što na taj način kapital ostaje u Srbiji, umesto da se novac izvlači na strane račune.

„Dajući stimulacije samo strancima stimulišemo velike svetske korporacije koje porez i dobit plaćaju u svojim matičnim zemljama, ili u poreskim rajevima“, ocenio je čelnik zrenjaninske LSV.

Perkić je poručio i da bi, prihvatanjem predloga LSV, Srbija subvencionisala domaću privredu i poljoprivredu, kako bi postale konkurentne na globalnom tržištu.

„A samim tim bi se i stimulisao izvoz i smanjio trgovinski deficit“, zaključio je funkcioner LSV u Zrenjaninu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga