LSV insistira na vraćanju Vojvođanske policije

Povodom nove pucnjave u Novom Sadu

24. jan 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je da je pucnjava, koja se danas dogodila u blizini osnovne škole u trenutku kada su deca izlazila sa nastave, dokaz „ludila u koji Novi Sad klizi kada je reč o kriminalu“ i predložila vraćanje Vojvođanske policije.

LSV je predložila drugačiju organizaciju rada policije, odnosno vraćanje „sektorskih policajaca“, koje su Novi Sad i drugi gradovi imali dok je Vojvodina imala svoju policiju.

„Vojvodina i Novi Sad kao njeg glavni grad su sve do ustavnog puča Slobodana Miloševića 1988.godine bili uzor po pitanju bezbednosti. I zato LSV uporno insisitira da se Vojvodini vrati nadležnost nad radom policije“, piše u saopštenju koje je potpisao potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Prema njegovim navodima, decentralizovan rad MUP Srbije i postojanje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu sa sedištem u Novom Sadu „nezaobilazan je faktor u borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja“.

Pucnjava se danas desila ispred Osnovne škole „Đura Daničić“ u Novom Sadu, a prema navodima očevidaca, deca cu u momentu ispaljivanja oko deset pucnjeva, izlazila sa nastave.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga