LSV i VP: Vojvođanski front je front građana koji ne daju na sebe i ono što je njihovo

Vojvođanski front će biti zvanično formiran do oktobra ove godine

22. maja 2019

Vojvođanski front je poslednji front građana koji ne daju na sebe i ono što je njihovo, istakli su predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Vojvođanske partije (VP) na tribini u Žablju i najavili da će Vojvođanski front zvanično biti formiran do oktobra ove godine.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak rekao je da su mnogi političari dolazili i prolazili, ali da je LSV opstala, kao i njena borba za Vojvodinu.

Na kritike da LSV nije “prava opozicija”, Čanak je rekao da on ne vodi “vikend-stranku koja šeta”, već ozbiljnu političku organizaciju, čiji su članovi i članice ostavili živote u toj borbi, budući da za njih ne postoji rezervni plan, osim Vojvodine.

Predsednik VP-a Aleksandar Odžić optužio je vlasti u Beogradu da imaju “kolonijalni odnos” prema Vojvodini.

Dodao je da Vojvođanski front okluplja “prave borce” za interese Vojvodine, koji su jedina prepreka na putu da se završi “pljačkaški pohod”.

Predsednik Izvršnog odbora LSV-a Saša Šućurović najavio je da će Vojvođanski front zvanično biti formiran do oktobra ove godine.

Potpredsednik VP-a Petar Ilić upozorio je da u Vojvodini nestaju sela, da iz nje odlaze mladi, da privreda propada.

On je podsetio da je u periodu pre nego što je Miloševićev režim neustavno ukinuo vojvođansku autonomiju Vojvodina posle Slovenije imala najveći bruto društveni proizvod u tadašnjoj Jugoslaviji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga