LSV i Vojvođanska partija potpisuju sporazum o saradnji u formiranju Vojvođanskog fronta

"Cilj vraćanje pune autonomije Vojvodini"

26. feb 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Vojvođanska partija potpisaće sutra sporazum o saradnji, što su najavili kao uvod u formiranje Vojvođanskog fronta.

Sporazum o saradnji u prostorijama LSV-a potpisaće predsednici dve stranke, Nenad Čanak i Aleksandar Odžić, saopštio je Sekretarijat za informisanje LSV.

Funkcioneri tih stranaka ranije su najavili da će formirati Vojvođanski front, koji bi objedinio sve partije i nevladine organizacije spremne da se akciono i politički ujedine zarad postizanja zajedničkog političkog cilja – vraćanje pune autonomije Vojvodini.

Kako su objasnili, autonomija bi podrazumevala zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

Ističu da pitanje vojvođanske autonomije ne sme biti skrajnuto sa političke scene Srbije, što je cilj, kako navode, „srbijanskih partija“.

Napominju i da Vojvođanski front neće imati problem da sarađuje sa partijama i koalicijama sa sedištem u Beogradu koje dele isti sistem vrednosti, kao i oni i koje su spremne da ih prihvate kao ravnopravne partnere.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga