- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV i SVM protiv zakona o železnici

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije glasaće protiv Predloga zakona o železnici.

Predsedništvo LSV ocenilo je da je taj zakon ekonomski štetan po Vojvodinu.

„Predlog zakona ne sadrži princip na kome je LSV insistirala, a to je da onaj ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava“, navodi se u današnjem saopštenju za javnost.
Ta stranka je saopštila da su odbijeni njeni amandmani na Predlog zakona o železnici i dodala da će na tom principu insistirati i prilikom usvajanja Predloga zakona o javnoj svojini.

„Vojvodina mora u svom vlasništvu imati sve one stvari i svu onu imovinu koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena iz sredstava Vojvodine i njenih građana, što uključuje i železnicu“, piše u saopštenju.
LSV ima četiri poslanika u Skupštini Srbije i deo je vladajuće koalicije.
Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i šef poslaničke grupe manjina u Skupštini Srbije Balint Pastor takođe je za današnji novosadski „Dnevnik“ najavio da neće glasati „protiv interesa Vojvodine“, odnosno da neće podržati Predlog zakona o železnici, jer Vlada Srbije nije prihvatila ni amandmane SVM-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!