LSV i SPO za zabranu fašističkog koncerta u Kanjiži

“U Vojvodini nema mesta za fašiste”, poručila je LSV.

06. jul 2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpski pokret obnove (SPO) zatražili su danas od MUP-a Srbije da preispita da li su ispunjeni svi zakonski uslovi za održavanje koncerta u Kanjiži, na kojem treba da nastupe i neki neonacistički bendovi iz Mađarske.
Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada upozorila je danas da se u Kanjiži za vikend priprema održavanje muzičkog festivala na kojem će učestvovati “fašistički bendovi” iz susedne Mađarske.
“Ovakvi događaji sigurno ne doprinose održavanju dobrih međunacionalnih odnosa i vojvođanske multikuluturalnosti”, piše u saopštenju LSV.
Ta stranka je podsetila da je 2008. godine u Skupštini Srbije usvojen Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i o zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja. “U Vojvodini nema mesta za fašiste”, poručila je LSV.
Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) zatražio je danas od MUP-a Srbije da zabrani održavanje trodnevnog muzičkog festivala u Kanjiži.
“SPO se zalaže za zabranu svih organizacija i skupova koje narušavaju dobre međunacionalne odnose, kako u Vojvodini, tako i u celoj Srbiji. Fašizam je pojava koju treba suzbini u korenu, bez obzira sa koje strane dolazio”, navodi se u saopštenju za javnost.
Antifašistička akcija je saopštila da koncert treba da se održi od 9. do 11. jula u Kanjiži i da na njemu treba da nastupe neonacistički skinhed bendovi poput Titkolt elenalas, Romantikus erosak i Karpatia.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga