LSV i SDU: Nikolić da ide na čelu kolone

Da li će održati obećanje iz kampanje i prisustvovati Paradi ponosa?

23. sep 2013

Socijaldemokratska omladina (podmladak Socijaldemokratske unije) i Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvali su danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bude na čelu kolone ovogodišnje Parade ponosa.

Podmlaci dve parlamentarne stranke su u zajedničkom saopštenju za javnost navele da postoje pitanja oko kojih bi svi trebalo da se usaglase, bez obzira na političke razlike.

“Kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava, naše organizacije veruju da je to jedan od preduslova za modernizaciju našeg društva. Pravo na slobodu okupljanja mora da bude garantovano svim građanima i građankama Srbije, dokle god ne vređaju druge i pozivaju na mržnju i nasilje”, navodi se u saopštenju.

Omladina LSV i Socijaldemokratska omladina javno su pitale predsednika Nikolića da li će održati svoje obećanje iz predizborne kampanje i prisustvovati Paradi ponosa.

Oni su ga podsetili da je nakon prošlogodišnje zabrane Parade ponosa rekao da bi bio na čelu kolone da je manifestacija održana i da ove godine neće biti opravdanja ako se ona otkaže.

Premijera Ivicu Dačića su pitali da li je nakon pet godina obavljanja posla ministra unutrašnjih poslova sposoban da obezbedi održavanje jednog javnog skupa kakav je Parada ponosa.

“U pet godina mandata Dačića kao ministra održana je samo jedna Parada ponosa i mislimo da je važno da građani i građanke Srbije znaju šta je MUP uradio za tih pet godina da bi se uslovi za održavanje Parade ponosa poboljšali”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga