LSV: I pre 20 godina napadali su sveštenika u Hrtkovcima

"Svemu što se dešavalo u Hrtkovcima pre dvadeset godina prethodilo je upravo uznemiravanje lokalnog, katoličkog sveštenika"

28. nov 2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila napad na kuću rimokatolickog župnika Ivana Živkovića u mestu Hrtkovci pored Rume i zatražila da počinioci budu uhapšeni.

LSV je u saopštenju za javnost zatražila najstrožije kazne za dvojicu nasilnika koji su upali u župnikovo dvorište i sa njegovog automobila otkinuli tablicu sa hrvatskim registarskim oznakama.

„Svemu što se dešavalo u Hrtkovcima pre dvadeset godina prethodilo je upravo uznemiravanje lokalnog, katoličkog sveštenika“, podsetio je LSV.

Ta stranka je navela i da sem predsednika radikala Vojislava Šešelja, koji je u Hagu optužen i za etničko čisćenje Hrvata ioz Vojvodine, niko nikada nije odgovarao zbog svega što se događalo u Hrtkovcima i u Sremu početkom devedesetih godina prošlog veka.

„Zato je u Srbiji, koja danas na svom čelu ima Šešeljevog četničkog vojvodu, bilo pitanje dana kada će neko poželeti da iskoristi povoljan trenutak i nastavi tamo gde je stao u Hrtkovcima devedesetih godina“, ocenjuje se u saopštenju.

LSV je poručila da neće dozvoliti da bilo ko uznemirava komšije Hrvate. „Nismo se bojali ni Miloševića ni Šešelja. Ne bojimo se ni Miloševićevih i Šešeljevih naslednika“, poručila je ta stranka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga