LSV i LPV: Incidenti prete da se preliju na celu Vojvodinu

"Vlast hapsi i zatavara paore kao najgoru mafiju”

22. mar 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Liga paora Vojvodine (LPV) upzoorili su danas da se situacija u vezi sa uzurpiranjem državnog poljoprivrednog zemljišta komplikuje, a incidenti prete da se preliju na brojne lokalne samouprave širom pokrajine.

“Sve što paori u Vojvodini traže od ove države i vlasti jeste poštovanje zakona i prestanak maltretiranja poljoprivrednika. Upozoravamo da se situacija na vojvođanskim oranicama komplikuje i da incidenti prete da se preliju na brojne lokalne samouprave širom Vojvodine”, naveli su u zajedničkom saopštenju za javnost LSV i LPV.

Apelovali su na vlast da povuče sporni zaključak upućen lokalnim samoupravama, kojim se legalizuje uzurpiranje državnog zemljišta, i da se primeni zakon.

“Uzurpatori moraju biti kažnjeni, a ne poljoprivrednici. Dok nasilnici, huiligani i kriminalci mogu i u rijaliti emisije, prema vojvođanskim paorima se ponaša kao prema najvećim kriminalcima. Liga paora poziva komšije i prijatelje uhapšenih poljoprivrednika u Gakovu da pomognu tim ljudima i ne dozvole da njihove njive ostanu neposejane”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju koje je potpisao član Predsedništva LSV i predsednik LPV Miloš Šibul ocenjuje se još da vlast hapsi i zatavara paore “kao najgoru mafiju”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga