LSV i DS: Ako gradska vlast ne smeni Čelara, znači da ga podržava

Brojne nepravilnosti koje je utvrdila DRI samo su kap u čaši

25. feb 2015

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS) ocenili su danas da ako novosadska Skupština sutra ne prihvati predlog za uvtrđivanje činjenica o poslovanju JKP „Informatika“ i ne smeni direktora tog preduzeća Dejana Čelara to će biti pokazatelj da gradska vlast podržava takvo poslovanje i deli odgovornost za svu štetu koja se nanosi „Informatici“ i Novom Sadu.

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je neregularnosti u poslovanju tog JKP u 2013. godini. Opozicija je zbog toga zatražila sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi se analizirao predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja u preduzeću , kao i utvrđivanju odgovornosti i razrešenju direktora „Informatike“ Dejana Čelara.

LSV i DS su ocenile da su brojne nepravilnosti koje je utvrdila DRI samo kap u čaši i još jedan dokaz „bahatog i kriminalnog poslovanja“.

„Građanima i građankama Novog Sada je dobro poznato šta su Treća Srbija, njeni funkcioneri i njihova familija uradili od JKP ‘Informatika’. Partijsko zapošljavanje, doslovno bacanje novca na reprezentaciju, izradu fejsbuk stranice, abnormalna potrošnja goriva, nametanje drugog osiguranja umesto novosadskog DDOR-a, mobing po partijskoj osnovi i finansiranje albuma pojedinih umetnika, samo su neki od detalja njihove radne liste“, piše u saopštenju gradskih odbora LSV i DS.

U međuvremenu, dodaje se, građanima na vrata stižu sudski izvršitelji koje „Informatika“ takođe neravnopravno bira, dok se direktor ovog preduzeća sve češće spominje kao kupac raznih medija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga