LSV: Hitno sankcionisati one koji prete smrću novinarima

"Neozbiljno shvatanje pretnji može dovesti do eskalacije verbalnog, a nakon toga i drugih vrsta nasilja"

06. apr 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je energičnu reakciju državnih organa povodom pretnji smrću rukovodstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), a koje su usledile nakon lažnih navoda u nekim tabloidima da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

„Neophodno je hitno pronalaženje i sankcionisanje vinovnika tih, a zatim i svih drugih pretnji upućenih rukovodstvu Nezavisnog društva novinara Vojvodine“, poručio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš u pisanoj izjavi.

On je dodao da su rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije bili meta ozbiljnih pretnji smrću, koje su redovno prijavljivane, ali da za njih još niko nije odgovarao.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da neozbiljno shvatanje pretnji smrću predstavnicima medijskih udruženja, medija i političkog života naše zemlje, može dovesti do eskalacije verbalnog, a nakon toga i drugih vrsta nasilja“, istakao je Kostreš.

On je ukazao da država mora pokazati odlučnost u ovakvim situacijama, pronaći i oštro sankcionisati ljude koji misle da imaju pravo da ugroze nečiji život, jer se samo tako može onemogućiti da se neke od tih pretnji i ostvare.

Dodao je da ovako ozbiljne pretnje moraju imati sudski epilog, te da je nedopustivo njihovo ignorisanje od strane državnih organa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga