LSV: Hitno obezbediti građanima Zrenjanina vodu

"Nisu obezbeđene nikakve mere da građani lakše preguraju ovu veoma tešku situaciju"

06. apr 2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine kritikovala je danas lokalnu vlast u Zrenjaninu jer su poslednjih dana građani u potpunosti ili delimično ostali bez pijaće vode.

LSV je ocenila da je takvoj situaciji doprinelo „neodgovorno ponašanje predstavnika zrenjaninske vlasti tokom izuzetno teškog perioda za sve naše sugrađane izazvanog pandemijom korona virusa“.

„Ne govorimo sada o zdravoj pijaćoj vodi koja se građanima Zrenjanina obećava već godinama, govorimo o dostupnosti bilo kakve vode, potrebne za osnovne životne potrebe. I to sve u trenutku kada je građanima tokom celog  vikenda zabranjeno kretanje te ne mogu nikako ni da je nabave“, saopštila je LSV.

Ta stanka smatra da se na ovaj način „građanima Zrenjanina uskraćuje jedan od osnovnih načina prevencije virusa – pranje ruku„.

„Dodatno smo zabrinuti zbog toga što je čitav gradski krizni štab na čelu sa gradonačelnikom, zamenikom gradonačelnika i pomoćnicima u samoizolaciji, jer je jedan član kriznog štaba zaražen korona virusom. Grad ne brine o potrebama ljudi, nisu obezbeđene nikakve mere da građani lakše preguraju ovu veoma tešku situaciju“, zaključuje LSv u saopštenju.

Stanovnici viših spratova u stambenim zgradama u Zrenjaninu poslednjih dana imaju otežano vodosnabdevanje, a mnogi od njih žale se da uopšte nemaju vodu.

Dodatni problem tokom vikenda predstavljalo je to što je na snazi bila potpuna zabrana izlaska iz domova, pa vodu nisu imali ni za osnovne životne potrebe.

Da problem postoji potvrdilo je i Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija iz kojeg je pre dva dana upućen zahtev fabrici vode da se što pre otklone problemi i da se obezbedi stabilan pritisak vode u mreži i uredno vodosnabdevanje grada.

Celokupno vodosnabdevanje Zrenjanina od 24. februara vrši se preko postrojenja za prečišćavanje pitke vode, odnosno fabrike vode, koja je u privatnom vlasništvu i deo je italijanske grupe Zilio.

Odgovora iz fabrike vode za sada nema.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga