- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Gusenice zauzele kikindski Veliki park

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas da je Veliki park u Kikindi potpuno zapušten zbog nebrige i nestručnosti lokalnih vlasti.

“Najveća zelena površina u Kikindi – Veliki park, među Kikinđanima poznatiji kao park Blandaš – odnedavno je omiljeno mesto gusenicama, a ljudi i dece je sve manje. Ovaj park je pod zaštitom države, ali izgleda da je lokalna vlast jača od države, pa je dozvolila da ovo blago, koje ima dugu tradiciju i vek postojanja, postane potpuno zapušteno”, naveo je Opštinski odbor LSV-a u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da su velike količine zelenila u tom parku „uništene i osušene”.

“Neadekvatnim i nestručnim održavanjem gusenice su obrstile više stabala niskog i srednjeg rastinja, a već je vidljivo sušenje i ponekih stabala drveća. U parku su prohodne samo glavne staze, dok su one koje su se nalazile uz obod parka i služile za brzo hodanje i trčanje sada obrasle travom i mogu ih pronaći samo Šerlok Holms ili Agata Kristi. Očigledno je da kikindski naprednjaci i njihovi koalicioni partneri misle da je dovoljno povremeno pokositi travu u parku i reći da je on redovno održavan”, piše u saopštenju.

(Autonomija, foto: LSV)

Podelite ovu stranicu!