LSV: Građani zaslužuju istinu o zrenjaninskoj fabrici vode

"Koliko će ova i naredne avanture vezane za zdravu pijaću vodu koštati građanke i građane Zrenjanina?"

06. feb 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je tragična situacija sa vodosnabdevanjem u Zrenajninu posledica „apsolutne nepripremljenosti i neodgovornosti lokalnih vlasti“.

„Nedopustivo je da Zrenjaninci godinama budu žrtve nemara. Rokovi za rešavanje problema vode pomerali su se iz godine u godinu, a kada je, najzad, postrojenje bilo završeno, stigla je informacija da je čitav proces vođen mimo zakona i da je distibucija vode nemoguća“, navodi se u saopštenju predsednika zrenjanisnkog odbora LSV Bojana Kostreša.

U saopštenju se navodi da je predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić prilikom nedavne posete tom gradu izjavila da je Zrenjanin na korak od zdrave pijaće vode, ali da Zrenjaninci nisu dobili informaciju koliko će taj korak trajati.

LSV je nadležne u procesu realizacije projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode zapitala da li su odgovorni za aktivnosti izgradnje prečišćača vode pokazali nestručnost, ili su u čitav proces ušli namerno nespremni i da li to za posledicu ima svesno izazvanu dirketnu pogodbu sa privatnom firmom koja gradi prečišćač za vodu.

„Da li je to put u korupciju? Koliko će ova i naredne avanture vezane za zdravu pijaću vodu koštati građanke i građane Zrenjanina? I kada će Zrenjanin konačno dobiti zdravu vodu?“, pita ta stranka.

U saopštenju se dodaje da odgovore očekuju u što kraćem roku, jer građani Zrenjanina to zaslužuju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga