LSV: Građani Srbije visokim cenama goriva plaćaju udvoričko ponašanje vlasti prema Rusiji

"Upozoravali smo na štetnu prodaju NIS-a ruskoj državnoj kompaniji"

09. jun 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je revidiranje ili raskid ugovora o prodaji Naftne industrije Srbije ruskojm državnoj kompaniji, kako građani Srbije ne bi i ubuduće plaćali najviše cene goriva u regionu, koje su zapravo „cena udvoričkog ponašanja vlasti prema Rusiji“.

„Desničari, zaslepljeni rusofilijom, koji su ranije ostrašćeno i neosnovano optuživali Ligu socijaldemokrata Vojvodine pripisujući joj mržnju prema Rusiji, sada su preko noći promenili ploču i pokušavaju da se nametnu kao lideri građanskog protesta protiv visokih cena goriva. Uvereni smo da im brzo presvlačenje dresova neće uspeti i da građani više ne prihvataju olake manipulacije, odlučni da istraju u svojoj borbi za primerene cene goriva ne dozvoljavajući bilo kome da njihovu borbu za golu egzistenciju pretvara u politički profit“, navodi se u saopštenju za javnost pokrajinskog poslanika LSV Roberta Kolara.

On napominje da desetogodišnje „kategorično negodovanje, protesti, akcije, žučna i argumentovana upozorenja poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom i republičkom parlamentu da će prodaju NIS-a ruskoj državnoj kompaniji, pod više nego nepovoljnim uslovima, osetiti građani preko svojih leđa, niko od državnih funkcionera i institucija nije shvatao ozbiljno, niti je preduzeo bilo šta da se to spreči“.

Kolar je dodao da je zbog tih upozoravanja LSV bila optuživana da je ostrašćena rusofobna stranka, umesto da su razmatrani njeni argumenti.

„Igranje na kartu vekovne naklonosti građana Srbije prema slovenskoj ruskoj ‘braći’ bila je isplativa, kako za skupljanje političkih poena stranaka čiji su funkcioneri potpisali štetan ugovor sa NIS-om, tako i onih koji ga do danas nisu raskinuli nastavljajući praksu dozvoljavanja preagresivne i štetne eksploatacije naših naftnih bušotina i upravljanja gotovo celim naftnim i gasnim sistemom“, naveo je Kolar.

Prema njegoivm rečima, bez obzira na sve političke optužbe, LSV odbija da kalkuliše time da li je popularno ili ne biti protiv štetnog ugovora sa ruskom državnom kompanijom i uvek će zastupati „stav da ni za čiju političku patronažu i ljubav ne treba da plaćaju građani Srbije kao što plaćaju za Rusku“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga