Građani Zrenjanina od 2004. u situaciji u kojoj su Užičani danas

Zrenjaninci tehničku vodu iz sistema vodovoda plaćaju po ceni pijaće, uz sve češća poskupljenja

06. jan 2014

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina apelovala je danas na Vladu Srbije da se uključi u rešavanje problema sa pijaćom vodom i u Zrenjaninu, gde je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće od 2004. godine, zbog prekomerne koncentracije arsena.

Građani Zrenjanina od tada se za ispravnu pijaću vodu snalaze kako znaju i umeju, odnosno kako im finansijske prilike nalažu, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je optužila gradske vlasti u Zrenanjinu da daju oprečne izjave u vezi sa izgradnjom fabrike vode, što je očigledan signal da nemaju kapaciteta ili volje da reše ovaj problem.

„Podsećamo da je prošle godine javnost Zrenjanina obaveštena da je državna garancija za ovaj projekat obezbeđena, da bi potom na prošloj sednici bilo rečeno da garancije nema. Pregovori sa nemačkom kompanijom, koja je posao dobila na javnom tenderu, prvo su zaustavljeni, da bi pre mesec dana bili nastavljeni. A u najnovijoj izjavi predsednik Skupštine Zrenjanina obavestio je građane da fabrika vode neće biti izgrađena, iako je za ovaj mesec najavljen nastavak razgovora sa izvođačem radova“, piše u saopštenju.

LSV je podsetila da Zrenjaninci tehničku vodu iz sistema vodovoda plaćaju po ceni pijaće, uz sve češća poskupljenja.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga