LSV: Grad da hitno uvede red u poslovanje JKP Put

...i proveri ugovore za angažovanje podizvođača

19. nov 2014

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvao je danas gradsku vlast da interveniše na sve raspoložive načine i hitno uvede red u JKP „Put“ i poslovanje tog preduzeća.

LSV je u svom saopštenju istakla i da ujedno očekuje da se ispita na koji način je JKP „Put“ na poslove rekonstrukcije Partizanske ulice uveo kao podizvođača preduzeće koje nema dovoljno opreme i ljudi pa angažuje ljude i tehniku JKP „Put“.

Novosadski ligaši su ocenili da bi nakon toga trebalo proveriti i ostale ugovore za angažovanje podizvođača na ostalim raskopanim ključnim tačkama širom grada.

„Čemu uopšte služi JKP „Put“ ako poslove prepušta podizvođačima i njih plaća, dok svoje radnike osposobljene i zaposlene da bi to radili –  ostavlja bez posla i bez plata“, piše u saopštenju novosadskog LSV.

U toj stranci su ponovo ocenili da nije tačno da se mora otpuštati da bi „Put“ radio i dodali da radnike treba uposliti.

U saopštenju se ocenjuje da aktuelno rukovodstvo to ne ume i da je „svojom nesposobnošću“ radnike dovelo na sam rub egzistencije.

„Prošli štrajk zaposlenih u JKP „Put“ dogodio se u trenutku kada je bila raskopana raskrsnica kod Futoške pijace, a ovaj, najnoviji, samo četiri dana nakon demonstracije spremnosti zimske službe, kada su kamioni i mašine umesto da rade širom raskopanog grada, poređani da se nadležni pohvale pred medijima“, navodi se u saopštenju.

U njemu se ističe da je dužnost javnokomunalnih preduzeća da budu spremna za zimski period i brinu o gradu, te da to nije nešto čime bi trebalo da se hvale poređavši kamione, so i mehanizaciju.

„A, ako zaista hoće da dokažu da su spremni da čiste gradske saobraćajnice tokom zime, neka javnosti pokažu da su im svi ti kamioni registrovani, da neki od njih nisu isključeni iz saobraćaja zbog ćelavih guma, da pokažu zalihe goriva veće od nekoliko stotina litara, zatim rezerve maziva i rezervnih delova. Ili, barem, novac određen za te namene“, poručili su novosadski ligaši.

U novosadskom LSV su dodali i da zimsku službu ne čine samo tehnika i mašine, nego i radnici koji njima treba da upravljaju, a da je deo njih juče štrajkovao.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga