LSV: Gde su Vojvođani u pregovaračkim timovima?

"Preko 70 procenata svega o čemu se pregovara upravo će morati da se implementira na nižim nivoima vlasti"

29. jan 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da predstavnici Vojvodine budu uključeni u timove Srbije za pregovore sa Evropskom unijom, kao i da bude donet Zakon o finansiranju te pokrajine.

“Podsetimo, i izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister je u svom izveštaju preporučio da je potrebno bez odlaganja doneti Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine i da vojvođanska autonomija ne bi trebalo da bude oslabljena”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisala članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević.

Prema njenim rečima, krajnji je trenutak da republička vlada pokaže da je shvatila ono što su i evropski zvaničnici prepoznali kao važnost:- da u proces pregovora moraju biti uključene i regionalne i lokalne vlasti, jer preko 70 procenata svega o čemu se pregovara upravo će morati da se implementira na nižim nivoima vlasti.

Pregovaračkim timovima su potrebni stručnjaci ne samo iz vojvođanske administracije, nego razni drugi eksperti iz Vojvodine i profesori sa Univerziteta u Novom Sadu, kazala je Maja Sedlarević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga