LSV: Gase Elektrovojvodinu, a formiraju Elektrosever u Kosovskoj Mitrovici

O kakvoj racionalizaciji poslovanja je reč?

11. nov 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala rukovodstvo Elektroprivrede Srbije (EPS), zbog toga što je odlučilo da ugasi Elektrovojvodinu, a sada planira da osnuje Elektrosever i EPS trgovinu u Kosovskoj Mitrovici i upitala o kakvoj je to racionalizaciji onda reč.

“Kakva je to racionalizacija poslovanja u kojoj se gasi ukupno pet privrednih društava u državi, počev od Elektrovojvodine pa do Elektroistoka, i u Beogradu se potom centralizuju njihov novac i imovina, a onda se pravi jedno novo privredno društvo? Kakvi su to dvostruki aršini: Elektrosever može da se formira, a Elektrovojvodina mora da se ugasi?”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je ovo još jedan dokaz da je reorganizacija EPS-a po zamisli generalnog direktora Aleksandra Obradovića “katastrofalna ideja”.

LSV je zatražip da se usvoji novi zakon o upravljanju EPS-om kako bi se izbeglo da uređenje elektrodistributivnog sistema u Srbiji bude predmet “proizvoljne procene jednog čoveka, jednokratnih uredbi ili interesa moćnog kapitala”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga