LSV: Fašisti neće šetati Vojvodinom

"Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći”

22. okt 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila jučerašnju “manifestaciju fašizma” na ulicama Novog Sada, kada su pristalice stranke Srpska desnica održali protestnu šetnju u glavnom gradu Vojvodine.

“Pod parolom ‘Naša država – naša pravila’, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije Srpska desnica je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima”, naveo je u saopštenju za javnost portparol LSV Aleksandar Marton.

On je pozvao državu a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni “fašistički talog” sa vojvođanskih ulica.

“Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama. Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći”, poručio je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga