LSV: Evropska unija nema alternativu

"To je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti"

25. nov 2020

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton oštro je danas kritikovao bivšeg predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, koji je pozvao opoziciju da bojkotuje Evropsku uniju i ocenio da je reč o „štetnoj i besmislenoj“ ideji.

„Ta ideja je i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije“, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

Dodao je da je EU sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi.

„Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije“, kazao je Marton.

Podsetio je da je LSV pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravao da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate.

Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima“, poručio je Marton.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga