LSV: Evropska slobodna alijansa osudila skidanje vojvođanskih plakata

"Spominjanje Vojvodine ne može biti razlog za uznemiravanje, već svima koji izražavaju svoje ideje i želju za većim stepenom autonomije, prava slobode izražavanja moraju biti garantovana"

31. jula 2019

Evropska slobodna alijansa (EFA) osudila je postupak policije koja je aktivistima Vojvođanskog fronta naredila da moraju da skinu plakate “Vojvodino, srećan ti rođendan!”, koje su lepili u Žablju, saopštila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

“U svojoj reakciji evropska organizacija regionalnih partija koja ima svoje poslanike u Evropskom parlamentu, čija je LSV članica, ukazala je da je ovim činom sprečena sloboda govora, jer netrpljevost i zastrašivanje aktivista Vojvođanskog fronta nisu ničim bili izazvani”, naveo je u saopštenju za javnost sekretar za međunarodnu saradnju LSV-a Aleksandar Jovanović.

Prema njegovim rečima, u izražavanju podrške prema Vojvođanskom frontu, predstavnici Evropske slobodne alijanse su izrazili stav da spominjanje Vojvodine ne može biti razlog za uznemiravanje, već svima koji izražavaju svoje ideje i želju za većim stepenom autonomije, prava slobode izražavanja moraju biti garantovana.

LSV je 26. jula postavila pitanje da li policijski službenici u manjim mestima rade na svoju ruku i zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja ili je nalog da se plakati Vojvođanskog fronta skidaju došao iz Ministarstva unutrašnjih poslova

“Kako bilo, pominjanje Vojvodine bilo gde u Srbiji ne može i ne sme biti problem”, kazao je Jovanović i dodao da neće odustati od insistiranja na odgovorima koje traži niti će ćutati na bilo kakav oblik šikaniranja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga