- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Eksplozija u Novom Sadu liči na mafijaški obračun

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Kravić ocenio je danas da postavljanje ručne bombe pod vozilo direktora JP Urbanizam u Novom Sadu podseća na „mafijaški obračun“ i dodao da ne veruje da su u pitanju politički motivi za ovaj oružani incident.

„Kad je u pitanju politička pozadina, stvari se rešavaju na drugačiji način: preglasavanjima, nekakvim drugim metodama koje se u politici sprovode. Ovo meni jako liči, potpuno je isti mafijaški rukopis u obračunima nekih krimi-bandi koje smo gledali unazad godinama“, rekao je Kravić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, nikada u istoriji Novog Sada se nije desilo da gradski čelnici budu žrtve obračuna koji podsećaju na mafijaške, kao što je jutros bio slučaj, kada je pod službeni automobil direktora JP Urbanizam Tomislava Bokana bačena „kašikara“, od koje je jedan građanin teško povređen, jedna građanka lakše, a sedam automobila je oštećeno.

Kravić je pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da iz gradske vlasti „izbaci grupacije za koje se sumnja da su učestvovale u kriminalnim radnjama“, a kao takvu grupaciju označio je Romsku demokratsku stranku (RDS), na čijoj je listi Bokan prošle godine izabran za odbornika u Skupštini grada.

Ta stranka je ranije kritikovana sa više aspekata, između ostalog i zbog toga što u svom imenu ima pridev „romska“, iako u njoj praktično i nema Roma.

Tomislav Bokan je bio dovođen u vezu sa optužbama za kupovinu glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima, koje su na račun RDS neposredno nakon izbora izneli njegovi današnji koalicioni partneri u gradskoj vlasti iz Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije.

Aleksandar Kravić je rekao da za RDS postoje osnovane sumnje da je u pitanju grupacija koja je povezana sa kriminalom.

„Ponovo apelujemo da se policija, odnosno sud pozabave onim o čemu mi pričamo već više od šest meseci, a to je na koji način je Tomislav Bokan došao u poziciju da je to što jeste“, naveo je Kravić.

On je upozorio i da je bezbednost građana Novog sada na sve nižem nivou, uprkos činjenici da je na zahtev opozicionih LSV i Demokratske stranke (DS) gradski parlament u maju mesecu održao vanrednu sednicu na temu bezbednosti u gradu.

Bombaški napad na službeno vozilo Tomislava Bokana u saopštenju za javnost osudio je i Gradski odbor DS-a, koji je od nadležnih zatražio da pod hitno pronađu počinioce, i ocenio da je bezbednost u Novom Sadu na veoma niskom nivou.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!