LSV: Državni organi Srbije da neizostavno usklade spoljnu politiku sa EU

"Usklađivanje spoljne politike sa evropskom bilo bi mnogo efikasnije od demonstriranja ljutnje i revanšizma prema susedima"

14. dec 2016

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je osudila „javnu podršku terorističkim akcijama u regionu koju je iskazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov“ i pozvala državne organe Srbije da neizostavno usklade spoljnu politiku sa EU kao asocijacijom država ka kojima težimo.

„Posle agresije na suverene države i prve susede, Gruziju i Ukrajinu kao i nakon organizovanja terorističkih grupa za rat u Donjecku i Lugansku, režim u Rusiji je rešio da organizuje slične aktivnosti i u našem regionu, pre svega u Crnoj Gori“, isitiče se u saopštenju potpredsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđa Stojšića.

Dodaje se da su „više su nego zabrinjavajuće fotografije Sergeja Lavrova sa ekstremno-desničarskom i fašističkom grupom Zavetnici kao i srdačan razgovor sa onima koji javno zagovaraju fizičke likvidacije neistomišljenika“.

„Nije više tajna da su ruski obaveštajni krugovi organizovali terorističku grupu sa zadatkom izazivanja krvoprolića i podsticanja nemira u Crnoj Gori. Zajedničke fotografije sa Lavrovim su retka počast koju je jedan od aktera neuspelog krvoprolića uspeo da dobije“, navodi Stojšić.

LSV je pozvala državne organe da usklade spoljnu politiku sa EU i postavila pitanja zbog čega je lice osumnjičeno za terorizam koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici i dalje na slobodi, te postoje li u Srbiji nepristrasne i demokratske institucije koje lica sa poternice i optužene teroriste ne bi razvrstavale na dobe i loše, naše i njihove.

„Usklađivanje spoljne politike sa evropskom bilo bi mnogo efikasnije od demonstriranja ljutnje i revanšizma prema susedima. Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju. Dok se Lavrov slika i daje javnu podrsku ekstremistima u Srbiji, u Alepu se dešava humanitarna katastrofa. Bolje da o tome brine“, zaključuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga