LSV: Država poljoprivrednicima naplaćuje odvodnjavanje koje nisu koristili

"Dok paori plaćaju takse na odvodnjvanje posle suše, crkva ne mora da plaća porez"

25. maja 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zapitala je danas nadležne da li su poljoprivrednici u Srbiji „građani drugog reda“, kada im država naplaćuje odvodnjavanje zemljišta za 2017. sušnu godinu, koje nisu ni koristili, a crkvi ne naplaćuje ni porez.

„Crkva do današnjeg dana ne plaća porez i državni zvaničnici na to ne reaguju, a prošle godine je bila enormna suša i nije bilo potrebno odvodnjavanje poljoprivrednih površina“, ocenila je LSV.

Stranka je podsetila da su ministar poljoprivrede, pokrajinski i republički funkcioneri obećali da poljoprivrednici neće plaćati odvodnjavanje za 2017. godinu, ali računi za odvodnjavanje stižu na kućne adrese i zahteva se njihovo plaćanje.

Dodali su da je kanalska mreža i kanali za navodnjavanje u nekim delovima Vojvodine „potpuno zapušteni“ iako je prihod od takse za odvodnjavanje probližno 2,4 milijarde dinara godišnje.

LSV je zatražila i odgovor na pitanje kako će se tek raditi naplata i održavati kanali kada Kanalska mreža pređe u ruke Republike, jer pokrajinska administracija „ne radi ništa da bi jednostavnim uknjižavanjem imovine na ime Autonomne pokrajine Vojvodine to sprečila“.

Kako je ranije ove nedelje izvestio Vojvođanski analitičko istraživački centar VOICE, poljoprivrednici negoduju širom Vojvodine zbog naplate odvodnjavanja za 2017. godinu, jer je prošle godine „nedostajalo 500 litara vode po kvadratnom metru“ i nije bilo potrebe za njim.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga