LSV: Država jednako da štiti sve građane

"Nerešavanje slučajeva napada ne sme se koristiti kao taktika zastrašivanja neposlušnih"

04. okt 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je pohvalno što je policija identifikovala osobe koje su pokušale da provale u kuću pevačice Svetlane Ražnatović, ali je upitala zašto na isti način policija ne reaguje i identifikuje počinioce napada i pretnji na novinare i advokate u Srbiji.

„To što je policija za samo četiri dana identifikovala osobe koje su pokušale da provale u kuću Svetlane Ražnatović, Liga bi rado pozdravila kao efikasan rad organa reda, kad bi mogla. A mogla bi, da su se barem upola efikasno isti organi reda odnosili prema otkrivanju ubica advokata Dragoslava Ognjanovića, novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, Olivera Ivanovića, prema napadima na novinare Dinka Gruhonjića i Nedima Sejdinovića ili pretnjama Nenadu Čanku“, navela je LSV.

U saopštenju se podseća da se u prethodnih 15 godina u Srbiji dogodilo 49 napada na advokate, od kojih je rešeno manje od trećine, dok je samo tokom 2017. godine prijavljeno 48 napada na novinare, od kojih većina ni danas nije rešena.

„Ako su država i policija, kao deo njenog aparata, ovim želeli da pokažu da postoje prioriteti i da nisu svi slučajevi napada jednako važni, uspela je u tome. Nedvosmisleno smo shvatili poslatu poruku, a sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, i celokupna javnost u Srbiji“, ocenjuje ta stranka.

LSV je zatražila od države da jednako štiti sve svoje građane, bez obzira na njihovu profesiju ili broj obožavalaca. Sporost i nerešavanje slučajeva napada u civilizovanom svetu ne sme se koristiti kao taktika zastrašivanja neposlušnih„, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga