LSV: Država i mediji treba da posvete više pažnje izborima za savete nacionalnih manjina

"Da se manjkavosti ovog izbornog procesa sada isprave"

08. jul 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas državne organe da posvete više pažnje izborima za Savete nacionalnih manjina, koji su najavljeni za jesen ove godine.

LSV je poručila da nadležni organi treba da učine sve da što veći broj pripadnika nacionalnih manjina učestvuje u tom izbornom procesu.

U saopštenju stranka je ocenila da su prethodni izbori, koji su održani 2014. godine, jasno pokazali da je „država malo zainteresovana za veću participaciju nacionalnih manjina u glasanju za njihova predstavnička tela“.

„Pre četiri godine ovi izbori protekli su neprimetno. Državni organi su bili veoma slabo uključeni u proces pozivanja birača da se upišu u posebne biračke spiskove, a potom i da učestvuju u glasanju“, ocenila je LSV.

Stranka je kritikovala i medije, jer su 2014. godine, „više pratili izbore u susednim, pa i dalekim državama, nego izbore za Savete nacionalnih manjina“.

„Očekujemo da će nadležno ministarstvo učiniti sve da se manjkavosti ovog izbornog procesa sada isprave„, dodala je LSV i podsetila da su prava manjina garantovana Ustavom Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga