LSV: Država da zaustavi fašiste, da to ne bi radili građani

Prekrajanje istorije besprizornim rehabilitacijama i uporni pokušaji brisanja razlika između antifašista i fašista dolazi na naplatu

07. feb 2017

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas da fašizam u Srbiji sve otvorenije podiže glavu, a da tome doprinosi „prećutno tolerisanje rada dokazanih fašističkih organizacija“.

„Konstantno prekrajanje istorije besprizornim rehabilitacijama i uporni pokušaji brisanja razlika između antifašista sa jedne, te fašista i saradnika okupatora sa druge strane polako dolazi na naplatu“, ističe se u saopštenju funkcionera LSV Aleksandra Martona.

Podseća se da su pre nedelju dana pripadnici Nacionalnog srpskog fronta, organizacije koja nastavlja fašističke ideje zabranjenog Nacionalnog stroja, ne skrivajući lice su lepili poruke mržnje na vratima Inicijative mladih za ljudska prava, a nekoliko dana kasnije pretučen mladić koji je na ruci imao znojnicu sa precrtanim kukastim krstom.

„Još jednom pozivamo državu da na vreme zaustavi fašiste na ulicama, da ne bi morali građani sami to da rade, kao što je to bio slučaj oktobra 2007. godine u Novom Sadu“, poručio je Marton.

On je naveo i da je pre nekoliko dana prošla još jedna godišnjica od smrti glumca Dragana Maksimovića Makse, koji je preminuo 4. februara 2001. godine nakon što ga je mučki pretukla grupa „navijača“, skinheda, samo zato što im se učinilo da je Rom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga