LSV: Država da zaštiti Smajila Mašića

Ako država nije u stanju da zaštiti građane to će učiniti ligaši.

15. feb 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je tražila da nadležni organi hitno pronađu i sankcionišu autore i distributere skandaloznog letka na račun nacionalne pripadnosti Vrdničanina Smajila Mašića, koji su se u tom mestu pojavili tokom proteklih izbora za Savet mesne zajednice.

U saopštenju LSV se navodi da se Mašić sada ne oseća bezbednim u mestu u kojem živi već 45 godina, te da je najmanje što policija može da učini jeste da mu garantuje tu bezbednosti.

Ako država nije u stanju da zaštiti građane, dodaje se, to će učiniti ligaši.

„Neće nam biti prvi put. Radili smo to devedesetih, radićemo ponovo. I uvek kada treba..“, navodi se u saopštenju te stranke.

LSV je podsetila da je prošlo godinu dana nakon strahote i sramote u kojoj je iz Bele Crkve proteran Munir Isić, koji se u svoje mesto sa porodicom vratio tek kada se javnost uključila i kada je problem rešen.

„Prošlo je četiri meseca nakon odvratnog napada na objekte u nekoliko gradova i mesta u Vojvodini čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice. Sada za vinovnike tih nasrtaja očekujemo najstrože kazne“, piše u saopštenju.

U njemu se ocenjuje da je sve to bilo i previše i nedopustivo, a da sa ovim najnovijim slučajem već prelazi svaku meru.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga