LSV: Država da odreaguje na izjavu Savaija

Dolivanje ulja na vatru pričom o "otcepljenim krajevima"

31. okt 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražila je danas da državni organi reaguju na izjavu potpredsednika i poslanika stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvana Savaija koji je boravio u Senti.

Portal Vajdasag Ma preneo je da je Ištvan Savai otvorio prijemnu kancelariju u Senti.

U saopštenju LSV se ocenjuje da u Srbiji postoji i previše problema sa fašistima sa kojima se preblago postupa, sa prekrajanjima istorije, rehabilitacijama kvislinga i zagovornicima ideja Velike Srbije.

„Poslednje što nam je potrebno jesu takvi strani političari koji će dolaziti u Vojvodinu da dolivaju ulje na vatru pričaju o ‘otcepljenim krajevima'“, piše u saopštenju LSV.

U njemu se dodaje i da uprkos izjavama da se kancelarija koju je danas otvorio u Senti neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da u skladu sa mogućnostima pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj, jasno je da ta kancelarija a pogotovo on u Vojvodini ne donose ništa dobro.

„Sve i kada bi za trenutak zaboravili ko je i šta je stranka čiji je potpredsednik, Savaijevo obrazloženje da će ta kancelarija da  ‘olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima’ i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže ‘i na otcepljenim teritorijama’ dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica“, piše u saopštenju LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga