LSV druga predala listu za pokrajinske izbore

Koaliciju „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“ čine LSV i stranka Zajedno za Vojvodinu, a nosilac izborne liste je lider LSV Nenad Čanak

18. mar 2012

Koalicija „Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak“ danas je Pokrajinskoj izbornoj komisiji predala listu kandidata za poslanike u Skupštini Vojvodine koji se biraju po proporcionalnom izbornom sistemu.

Koaliciju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i stranka Zajedno za Vojvodinu, a nosilac izborne liste je lider LSV Nenad Čanak.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je prilikom predaje liste da je ovo saziv Skupštine Vojvodine koji će odrediti ulogu i položaj Vojvodine u Srbiji, jer pitanja autonomije Vojvodine, finansiranja njenih nadležnosti i kvaliteta života njenih građana konačno dolaze na dnevni red.

„Upravo zbog toga, u narednom sazivu Skupštine Vojvodine mora biti više poslanika spremnih da beskompromisno zastupaju interese građana. Ligaši su pokazali da rade, da ne ćute i da su im jedine gazde građani i građanke Vojvodine“, rekla je Jerkova.
LSV je sinoć predala i listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu, a lista nosi naziv „Liga socijaldemokrata Vojvodine – Novi Sad, naša kuća – Nenad Čanak“.

Prva na listi i kandidatkinja stranke za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izrazila je očekivanje da će Novi Sad voditi oni koji su ga vodili i u ovom mandatu, ali sa novom energijom, snagom i puno, puno hrabrije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga