- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Dok Beograd troši, ostali propadaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine je saopštila da su informacije o izgradnji žičare koje bi povezivala stari i novi deo Beograda samo još jedan od primera apsolutne dominacije grada Beograda nad ostalim krajevima Srbije.

“Kao što je poznato, odbornici Skupštine grada odobrili su plan detaljne regulacije grada kojim je predviđena i izgradnja žičare u glavnom gradu. Javnost je doznala da bi troškovi izgradnje žičare mogli iznositi oko 200 miliona dinara. Neverovatno je da u vremenu kada najveći deo naše države nedovoljno razvijen, vlasti prioritet daju izgradnji novih megalomanskih sadžaja u Beogradu”, ističe se u saopštenju LSV.

Kako se navodi u saopštenju, neozbiljne su tvrdnje lokalnih vlasti u Beogradu da glavni grad može ulaziti u ovakve poduhvate, jer je gradski budžet u stabilnom stanju i beleži višak, budući da je Vlada Srbije je u više navrata izdvajala sredstva iz tekuće budžetske rezerve za grad Beograd.

Katastrofalno je da Vlada novcem svih građana Srbije pomaže Beograd, koji je po svim pokazateljima daleko razvijeniji od ostatka zemlje. Nažalost, i ideja o beogradskoj žičari, dok većina opštinama nema sredstava ni za osnovno funkcionisanje, predstavlja potvrdu politike centralizacije koja vlada u našoj zemlji“, zaključuje LSV.

LSV poručuje Vladi Srbije da pogleda nivo razvoja Beograda i ostatka zemlje.

„Nadamo se da bi kratke šetnje po Čoki, Plandištu, Bačkom Petrovcu, Žagubici ili Tutinu bile dovoljne da se shvati da postoje mnogo bitniji problemi od žičara, ogromnih jarbola ili skupih novogodišnjih jelki u Beogradu”, zaključuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!