LSV: Desnim ekstremistima nije mesto u javnim institucijama, nego pred javnim tužiocem i sudovima

"Šta je sledeće? Zajedničke patrole pripadnika MUP i nekakve paramilicije koju je pominjao Vacić"

19. nov 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je danas od nadležnih državnih organa da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije Srpske desnice koju predvodi Miša Vacić.

“Po kom osnovu je lokalna vlast u Pančevu Vaciću, koji je pravosnažno osuđen zbog diskriminacije, omogućila održavanje skupa u sali Skupštine grada?”, naveo je u saopštenju za javnost član Glavnog odbora LSV-a Aleksandar Jovanović.

Upitao je i kako je i zašto Vacić skup svoje organizacije održao u prostoru Mesne zajednice u Nišu u kojoj se nalazi i policijska stanica.

“Zar je moguće da MUP dozvoljava nesmetano delovanje desnih ekstremista, koji javno prete građanima Srbije? Šta je sledeće? Zajedničke patrole pripadnika MUP i nekakve paramilicije koju je pominjao Vacić u svojim nastupima? LSV ovakvo postupanje državnih organa i lokalnih vlasti smatra sramotnim. Tražimo da se sa ovakvom praksom prekine. Desnom esktremizmu nije mesto u javnim institucijama, nego pred nadležnim tužilaštvom”, naveo je Jovanović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Terapija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga