LSV: Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

Sve ove okolnosti mogle bi dovesti do samoorganizovanja građana Vojvodine radi elementarne zaštite njihove lične bezbednosti

06. feb 2013

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas ministra unutrašnjih poslova i premijera Srbije Ivicu Dačića da podnese ostavku zbog ignorisanja pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini.

Kako se navodi u saopštenju LSV-a, na sinoćnjoj sednici Predsedništva stranke zaključeno je da je Dačić najodgovorniji zbog pogoršane bezbednosne situacije u mnogim krajevima Vojvodine „jer se više godina nije mešao u svoj posao“.

„Nakon tuče u Temerinu, koja je mogla biti sprečena većim prisustvom policije, proteklih 48 sati obeležio je međunacionalni incident u Bečeju, lomljenje table Slovačkog kulturnog centra i drugi obračun vatrenim oružjem u blizini osnovne škole u Novom Sadu za svega pola godine“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da Dačić već tri godine ignoriše zahtev LSV da se imenuje načelnik Policijske uprave Novi Sad i nije u stanju da Novom Sadu, kome nedostaje 300 policajaca, obezbedi dodatnih 80, koliko je sam najavio januara prošle godine.

LSV je kritikovala Dačića i što se godinu i po oglušuje o inicijativu te stranke za osnivanjem Policijske uprave za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a Srbije.

Ta stranka je optužila Dačića i što policija nije u stanju da identifikuje napadače na prostorije LSV na koje je, u poslednje tri godine, širom Vojvodine atakovano 25 puta.

„Sve ove okolnosti mogle bi dovesti do samoorganizovanja građana Vojvodine radi elementarne zaštite njihove lične bezbednosti, što nužno vodi u još rizičnije situacije“, navodi LSV.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga