LSV: Da li je Beograd jedino što postoji u Srbiji

"Potpuno nerazumevanje problema cele države"

11. feb 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da se i kroz aktuelnu kampanju za beogradske izbore jasno uočava temeljna centralizacija koja vlada u Srbiji, a koja je Srbiju učinila “jednom od najzaostalijih evropskih država”.

“Građani ostatka zemlje mogu samo da se začude kada slušaju o projektima koji se realizuju ili će biti realizovani u Beogradu. Pored već famoznog Beograda na vodi, stambeno-poslovnih objekata i poslovnih zona u Borči, sve je više informacija o novim školama, renoviranju obrazovnih objekata, povlasticama za starije sugrađane… Najavljuje se izgradnja metroa, a sa druge strane železničke pruge u Vojvodini i drugim delovima zemlje dozvoljavaju brzinu od 20 do 30 kilometara na čas”, naveo je LSV.

Pokrajinska poslanica te stranke Sandra Ristić je u saopštenju za javnost upitala da li u ostatku Srbije ima škola koje treba renovirati, koje treba izgraditi, ima li penzionera kojima je potrebna pomoć, ima li dece kojima su potrebna igrališta.

“Kampanja za izbore za novi saziv beogradske Skupštine iznedrila je nove ideje za decentralizaciju Beograda, ali se nije čulo ništa o idejama o decentralizaciji Srbije. Potpuno nerazumevanje problema cele države, dovodi do apsolutnog prioriteta problema Beograda u odnosu na problem ostalih građana Srbije”, ocenila je Sandra Ristić.

Ona je pozvala na poštovanje Ustava Srbije, po kojem građani svih delova zemlje treba da budu ravnopravni.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga