LSV: Da je živ, Slobodan Milošević bi bio ponosan

Ako su SNS i SPS odustali od EU - novi izbori

15. okt 2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da otvoreno kažu građanima da li je Srbija odustala od evropskih integracija.

„Ukoliko su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije (SPS) promenile svoj stav o priključenju EU, imaju obavezu da građanima to na vreme predoče i da ponovo izađu na izbore“, saopštila je LSV.

Ta stranka je ocenila da je protivljenje ulasku Srbije u EU „legitiman politički stav“, na koji svaka stranka ima pravo, i navela da su Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka „časno platile cenu“ toga što se njihov antievropski stav ne poklapa sa mišljenjem građana.

„Da je živ, Slobodan Milošević bi danas bio ponosan. Tomislav Nikolić i Ivica Dačić su se, kao predsednik i premijer Srbije, vratili na svoju staru retoriku i stavove, Aleksandar Vučić hapsi i preti, a u pojedinim medijima se stvara atmosfera linča kao s kraja devedesetih“, naveo je LSV.

Ta stranka je podsetila da Ivica Dačić zamera Evropskoj uniji da pokušava da smanji teritoriju Srbije, a da pritom premijer zaboravlja da je ona smanjena upravo u vreme kada je SPS prošli put imao premijera i kada je Srbiju „uvukao u rat sa najvećom svetskom vojnom silom“.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga