LSV: Ćutanje vlasti o suši za svaku osudu

Da li nadležni pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od katastrofalnih suša?

18. avg 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se nadležni izjasne da li pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od „katastrofalnih suša koje su pogodile Srbiju“.

LSV je na izjašnjenje pozvala premijerku Srbije Anu Brnabić, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vuka Radojevića.

„Ignorisanje prava vojvođanskih paora da dobiju bilo kakvu informaciju od onih koje su izabrali kao svoje predstavnike, je nedopustivo kršenje njihovog prava da budu zaštićeni u ovakvim situacijama“, piše u apelu LSV koji je potpisao član Predsedništva stranke Saša Šućurović .

LSV je upozorila da republički i pokrajinski organi vlasti imaju obavezu da bar navedu korake koje planiraju da preduzmu, ukoliko još uvek nemaju kompletnu procenu situacije nastale posle suša i grada.

„Umesto da su svi u neprestanoj komunikaciji sa ljudima kojima opstanak zavisi od ublažavanja posledica elementarne nepogode, niko od njih nije našao za shodno da kaže šta se dešava i kako će se nastala situacija prevazići“, piše u saopštenju.

LSV smatra da je ovakvo ponašanje republičkih i pokrajinskih institucija nedopustivo i „za svaku osudu“, a u saopštenju se traži da se o ovim pitanjim što pre informiše zainteresovana javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga