LSV: Čovićeve pretnje ne smeju proći nekažnjeno

"Zastrašujuća Čovićeva pretnja da će oni koji odbijaju da se pridruže negiranju genocida u Srebrenici to platiti glavom, ne sme proći nekažnjeno"

02. avg 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas institucije države, ali i društvo, da reaguju i ne dopuste širenje mržnje i pretnje ubistvima koje je u programu televizije sa nacionalnom frekvencijom izgovorio Nebojša Čović.

Zastrašujuća Čovićeva pretnja da će oni koji odbijaju da se pridruže negiranju genocida u Srebrenici to platiti glavom, ne sme proći nekažnjeno, navela je ta stranka u saopštenju koje je potpisao predsednik LSV Nenad Čanak.

LSV podseća Nebojšu Čovića i javnost da je poznati kosovski intelektualac i novinar Veton Suroi još 1999. rekao i kasnije mnogo puta ponovio da se „stidi albanskog fašizma“, užasnut zločinima nad srpskim stanovništvom na Kosovu.

„I nije u tome bio jedini. Podsećamo Čovića i da su oba međunarodna suda presudila da se u Srebrenici dogodio genocid i da je Skupština Srbije svojom rezolucijom iz 2010. prihvatila presudu Međunarodnog suda pravde“, istakli su u LSV-u.

Skandalozni i preteći istup Nebojše Čovića i slaganje svih sagovornika u studiju je najbolji primer o pogrešnom putu u kome se kreće naše društvo, navela je LSV i dodala da ta stranka traži od nadležnih da ne dopuste ovako otvoreno širenje mržnje i javne pretnje ubistvima ljudi.

„Od odgovornih političkih faktora, medija, nevladinih organizacija i pojedinaca očekujemo da nam se pridruže i dignu glas otpora širenju govora mržnje i ekstremizma“, zaključuje se u saopštenju LSV-a Nenada Čanka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga