LSV: Cena prazničnih lampi u Beogradu kao celi budžet nekih vojvođanskih opština

"Iznosi godišnjih budžeta opština Opovo, Nova Crnja ili Sremski Karlovci su identični ili manji od cene praznične dekoracije ulica Beograda”

09. dec 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da nije iznenađena informacijama o visokoj ceni dekorativne praznične rasvete u Beogradu i ocenila da je to još jedan dokaz centralizacije Srbije.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica nešto manja od 250 miliona dinara, a sa PDV-om oko 300 miliona dinara.

“Teško je pronaći reči nezadovoljstva prema ovakvom načinu trošenja javnih sredstava u Srbiji. Podaci Republičkog statističkog zavoda ukazuju na poražavajuću činjenicu da je jedini razvijeni deo Srbije grad Beograd, a da su svi ostali regioni, uključujući i Vojvodinu, nerazvijeni”, navela je u saopštenju za javnost članica Predsedništva LSV-a Sandra Ristić.

Dodala je da, iako statistika jasno ukazuje na razliku u kvalitetu života u Beogradu i drugim krajevima zemlje, to nije sprečilo Vladu Srbije da u više navrata odobrava pomoć budžetu glavnog grada.

“Beograd je okićen i to se plaća gotovo 300 miliona dinara. Sa druge strane, iznosi godišnjih budžeta opština Opovo, Nova Crnja ili Sremski Karlovci su identični ili manji od cene praznične dekoracije ulica Beograda”, kazala je Sandra Ristić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga