LSV će učestvovati u vlasti u Novom Sadu

U LSV su istakli da nemaju pravo da dopuštaju da život prolazi i da sede i gledaju kako Novi Sad propušta svoje prilike

22. jun 2016

Gradski odbor LSV Novi Sad sinoć je odlučio da prihvati poziv za učešće u gradskoj vlasti, saopšteno je danas iz te stranke.

Vlast u Novom Sadu će, pored LSV, činiti i SNS i SPS.

Kako se objašnjava u saopštenju LSV, sednici Gradskog odbora prethodila je analiza predloženog programa razvoja Novog Sada, pri čemu je zaključeno da se on u velikoj meri poklapa sa planom LSV, vizijom i prioritetima u razvoju grada te stranke.

Gradski odbor LSV je naveo da će aktivno učestvovati u gradskoj vlasti kako bi maksimalno unapredio život građana, što je, kako se dodaje, normalan cilj svake stranke, naročito na lokalnom nivou.

„Novom Sadu su neophodni veliki događaji, velika kapitalna ulaganja, krupni rezovi, reorganizacije i infrasrukturni projekti“, piše u saopštenju LSV.

U LSV su istakli da nemaju pravo da dopuštaju da život prolazi i da sede i gledaju kako Novi Sad propušta svoje prilike. „Novi Sad je izgubio previše vremena i naneto mu je previše štete sa opskurnim likovima iz nekoliko interesnih grupacija koji su ‘vežbali’ na našem gradu“, dodaje se u saopštenju.

LSV je poručila da ima ljude i znanje da doprinesu razvoju grada.

„Zato je odluka o učešću u lokalnoj vlasti u Novom Sadu sinoć doneta potpuno svesno i pod punom odgovornošću prema biračima, i prema putu i nepromenjenom cilju kojim se LSV kreće već 26 godina. Zato odluka Gradskog odbora LSV nema nikakve veze sa brojem preduzeća ili mesta koji se Ligi nude, već sa odgovornošću koju je spremna da preuzme“, navodi se u saopštenju LSV.

Ta stranka je dodala i da je, prilikom formiranja pokrajinske vlade, dokazala da nije spremna na ustupke u borbi za punu autonomiju Vojvodine.

„Ulazak u lokalnu vlast i borba za bolji, opremljeniji i uređeniji Novi Sad, neizostavan je deo ukupne borbe i za bolji život u AP Vojvodini i njenu punu autonomiju“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga