LSV će tražiti izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju

Poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov je rekla da će LSV tražiti hitno ukidanje odredbe koja obavezuje poljoprivrednike da jednom godišnje registruju traktore i druga vozila

08. apr 2011

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražiće od Vlade Srbije ukidanje odrebe Zakona o bezbednosti u saobraćaju koja se odnosi na registraciju poljoprivrednih vozila, najavila je danas poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov.
Jerkov je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekla da će LSV tražiti hitno ukidanje te odredbe, jer obavezuje poljoprivrednike da jednom godišnje registruju traktore i druga vozila, što nije bio slučaj u ranijem zakonskom rešenju.
„Ovaj namet bi pogoršao ionako lošu situaciju u kojoj se nalaze poljoprivrednici u Srbiji i dovelo bi do dodatnog smanjenja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji“, rekla je ona.
Prema njenim rečima, traktor nije luksuz kao što je automobil, jer služi poljoprivrednicima da tokom nekoliko meseci godišnje obavljaju poslove na njivi. Zbog toga se ne bi ni trebao meriti po kubikaži jer nije prevozno sredstvo.
„Situacija u Srbiji je takva da poljoprivrednici dobijaju mnogo manje subvencija od države u odnosu na zemalje u regionu, zbog čega boj registrovanih gazdinstava svake godine opada“, rekla je Jerkov i dodala da ovaj namet samo dodatno pogoršava njihov položaj.
Prema podacima LSV, u Srbiji ima oko 64.000 traktora i obavezna registracija jednom godišnje državi ne bi obezbedila veliki budžetski priliv, osim što bi dodatno opreterila poljoprivrednike.
Jerkov je danas rekla da su poslanici LSV glasali u Skupštini Srbije za Zakon o bezbednosti u saobraćaju zbog mnogih drugih dobrih rešenja u njemu, ali da su još tada upozorili na problem sa kojim će se suočiti poljoprivrednici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Terapija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga