LSV će tražiti akontacije za poljoprivrednike

LSV smatra da Vojvodina mora da ima zakonodavnu vlast, da bi se u Vojvodini rešavalo o subvencijama poljoprivrednicima

04. apr 2012

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da će tražiti od ministra
poljoprivrede Srbije Dušana Petrovića da se, bez obzira na ishod pregovora između ratara i Ministarstva, zemljoradnicima hitno obezbedi određena akontacija.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš to je zatražio prilikom susreta sa poljoprivrednicima u Zamjevu kraj Vrbasa i ocenio da bi im se na taj način omogućilo da lakše proizvode.

Kostreš je u razgovoru sa poljoprivrednicima ocenio da isplata akontacija verovatno nije nešto što će zadovoljiti sve poljoprivrednike u Vojvodini, ali da je pošteno da im se unapred da određena akontacija i da im se na taj način omogući da lakše funkcionišu i obrađuju svoje njive.

On je ocenio da su subvencije male i nedovoljne i da agrarni budžet u Srbiji nije ni blizu onoga u Hrvatskoj ili zemljama u okruženju, a pogotovo ne u Evropskoj uniji.

„LSV smatra da Vojvodina mora da ima zakonodavnu vlast, da bi se u Vojvodini rešavalo o subvencijama poljoprivrednicima, a ne da te subvencije dolaze iz Beograda“, rekao je Kostreš i ocenio da se mora postići dogovor između Ministarstva poljoprivrede i zemljoradnika, ali mimo političkih sukoba i predizborne kampanje.

Poljoprivrednik iz Zmajeva Svetozar Botić ponovio je da zemljoradnici od Ministarstva poljoprivrede traže da se subvencije i dalje isplaćuju po hektaru i podsetio da je protest samo zamrznut do 24. aprila.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga