LSV: Borba protiv fašizma mora biti svakodnevna

Danas je 7. jul, Dan ustanka protiv fašističkih okupatora u Srbiji.

07. jula 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podsetila je da je danas 7. jul, Dan ustanka protiv fašističkih okupatora u Srbiji.

U saopštenju LSV se ukazuje da su tog dana pripadnici antifašističkog Narodnooslobodilačkog pokreta otvorili vatru na pripadnike nemačke okupacione sile i da je to bio početak ustanka naroda u Srbiji protiv fašizma koji je trajao sve do konačnog poraza okupatora.

U LSV su istakli i da je na temeljima antifašističke borbe tokom Drugog svetskog rata nastala nova Jugoslavija i u njoj autonomna pokrajina Vojvodina kao mesto suživota svih naroda koji su u njoj živeli i žive.

U toj stranci su naveli i da se, sećajući 7. jula, sećamo svih onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma.

U saopštenju LSV se poručuje i da se mora stalno podsećati da fašizam nikada nije do kraja poražen i da borba protiv njega mora biti permanentna i svakodnevna.

Delegacija Gradskog odbora Omladine  Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas i obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda“ odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama  NOB-a u Srbiji i Vojvodini.

Predsednik GrO LSVO Novi Sad Nenad Vezmar ocenio je da je u vreme kada su narodno-oslobodilačka borba i tekovine i vrednosti koje su se rodile iz te borbe bačene u drugi plan, zaboravljene i ponižene, veoma važno da se to nasleđe ne zaboravi i ostavi novim generacijama, kao jedan od najsvetlijih trenutaka u istoriji naroda Srbije i Vojvodine.

„Ovakva Vojvodina, koja počiva na tekovinama NOB-a, mora čuvati i negovati tu tradiciju i ne sme je zaboraviti. Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se uvek dosledno borila za očuvanje tekovina narodno-oslobodilačke borbe i antifašističkih vrednosti i uvek će se, bez kompromisa, suprostavljati svim pokušajima revizije i prekrajanja istorije NOB-a“, istakao je Vezmar.

Uz poruku“„Hvala vam za sve što ste učinili, smrt fašizmu – sloboda narodu!“ novosadski GrO LSVO odao je počast svim herojima i heroinama koji su se borili da bi mi danas ziveli slobodno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga