LSV: Bezbednost Subotičana ugrožena zbog niza brutalnih incidenata

U vreme dok je postojala vojvođanska policija, Subotica je bila jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji

01. feb 2016

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Subotici danas je najoštirije osudio brutalan napad na još jednog građanina Subotice koji se dogodio tokom vikenda i upozorio da je bezbednost građana ozbiljno narušena.

U saopštenju LSV-a navedeno je da ovo nije prvi slučaj koji je u poslednje vreme zabeležen u Subotici i zbog kojeg je bitno narušen osećaj bezbednosti građanki i građana i da očekuju da počinioci budu brzo pronađeni i privedeni pravdi.

„Nadležni državni organi i čelnici lokalne samouprave već danas, moraju da Subotičanima odgovore na pitanje zašto je naš grad, decenijama poznat kao mirna i bezbedna sredina, sada grad u kojem je zabeležen niz brutalnih incidenata“, navedeno je u saopštenju LSV-a.

Ocenjuje se da Subotičani ne zaslužuju da nasilje postane svakodnevica u ovom gradu i da se ne sme dozvoliti da nasilnici određuju kada i kuda će se građani kretati, hoće li na ulicama šaputati ili se glasno nasmejati.

LSV je ocenio da je ovo je još jedan dokaz da je za bolju bezbednost i za efikasniji rad policije potrebna bolja organizacija i da bi formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu upravo to omogućilo.

„U vreme dok je postojala vojvođanska policija, Subotica je bila jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji“, podsetio je subotički odbor LSV-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga