LSV: Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Novac utrošen na novogodišnju rasvetu u Beogradu bio bi dovoljan za završetak obilaznice oko Zrenjanina

18. nov 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je članove Vlade Srbije da održe sednicu kabineta na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države, a posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.

“Poslednjih meseci sve je prisutnija pojava pomoći Beogradu iz budžeta Srbije. Gotovo da ne prođe mesec, a da kabinet premijerke Ane Brnabić ne pomogne dotacijom lokalnu vlast u glavnom gradu. Za šta se troše sredstva od te pomoći? Možemo zaključiti da je to, verovatno, za novogodišnju rasvetu, za čije je postavljanje vlast u Beogradu ove godine izdvojila oko 300 miliona dinara”, naveo je u u saopštenju za javnost portparol LSV-a Aleksandar Marton.

Prema njegovim rečima, Zrenjanin i dalje nema obilaznicu, a vrednost radova na toj važnoj saobraćajnici u Banatu iznosi oko 300 miliona dinara, dakle slično iznosu za novogodišnju rasvetu u Beogradu.

“Još plastičnije objašnjeno, u Kikindi se nalazi gotovo 50 odsto naših zaliha nafte i gasa. Cena novogodišnjeg ukrašavanja Beograda ravna je desetomesečnom iznosu naftne rente koju NIS uplaćuje u budžet ovog banatskog grada. Nema opštine ili grada u zemlji u kom nema neki veliki problem, koji se godinama ne rešava”, naveo je Marton.

Dodao je da su pijaća voda, obilazanice, naftna renta, zdrava životna sredina i železničke pruge po kojima vozovi “jure” 20 kilometara na sat, samo su neki od problema, mnogo bitnijih od skupih novogodišnjih svetiljki u Beogradu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga