LSV: Bajatović i SNS koalicija da grade infrastrukturu, a ne stadione

"Svako malo poplavi neko naselje, a skoro cela Vojvodina nema pijaću vodu"

28. juna 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je danas predlog da se u Novom Sadu gradi novi fudbalski stadion, poručivši da „nije vreme za stadione, već za puteve, kanalizaciju, bolnice, vodovodnu mrežu“.

„Da li bi neko, ko domaćinski razmišlja u interesu stanovnika Vojvodine, menjao 243 kilometara kanalizacione mreže, ili jednu novu bolnicu, ili 384 kilometra vodovodne mreže za jedan fudbalski stadion?“, zapitala je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da je potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović na Skupštini na kojoj je glasanjem dat mandat novim funkcionerima FK Vojvodina, poručio da će novi stadion biti izgrađen uz podršku Republike Srbije, a da će vlasnik biti grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP „Srbijagasa“, s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina biti glavni finansijer tog projekta koji će koštati 25 miliona evra.

„Bajatović je prihvatio izreku ’hleba i igara’, koja je i njegovim koalicionim partnereima iz Srpske napredne stranke dominantan program rada. Umesto da se i jedni i drugi bave činjenicom da našoj državi fali 10.500 kilometara kanalizacione mreže i pokušaju da reše infrastrukturne problem te vrste, oni se bave izgradnjom stadiona kao spomenika koji žele da naprave sami sebi za života“, upozorava LSV

U saopštenju se napominje da zbog nekvalitetne ili nepostojeće kanalizacione mreže svako malo poplavi neko naselje, a skoro cela Vojvodina nema upotrebljivu pijaću vodu, dok se kanalska mreža ne unapređuje, ali da je vlastima važniji stadion, jer se „na stadionima regrutuje partijska paravojska spremna da posluša sva naređenja“.

„Bajatović je, što je najgore, zaboravio da to što je generalni direktor Srbijagasa, ne znači da je ova kompanija njegova prćija, pa da može milione evra da deli kako mu se prohte. LSV ga zato podseća da ono JP ispred naziva Srbijagas znači da je to prduzeće vlasništvo svih građana, a ne njegovo. Umesto što deli milione za stadione Bajatoviću bi bilo bolje da poradi na tome da njegovi ruski prijatelji počnu da plaćaju poštenu cenu za rudnu rentu, a ne najnižu u Evropi i isto tako da utiče na svog koalicionog SNS partnera da taj štetan sporazum sa Rusima koji eksploatišu našu naftu i gas po najnižim stopama, raskine“, ukazuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga