LSV: Bahata zrenjaninska vlast gazi Skupštinu grada

"Klasična demonstracija sile"

29. avg 2019

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina saopštila je danas da neće učestvovati na sednici gradske Skupštine jer je sazvana samo 24 sata pre održavanja.

„Bahata vladajuća većina gazi Skupštinu grada, ponovo je sazvala sednicu 24 časa pre termina održavanja. Ovakvo ponašanje kojim pokazuju nepoštovanje prema institucijama grada, građanima i odbornicima, izabranim predstavnicima građana, postalo je ustaljena praksa. Osim toga, predstavlja klasičnu demonstraciju sile karakterističnu za one koji nisu dorasli funkciji koju obavljaju. Demonstriraju silu iz nesigurnosti, jer znaju da nisu u stanju da rešavaju probleme građana niti da urade bilo šta dobro za naš grad“, navodi se u saopštenju.

Odbornici LSV napominju da predstavnici zrenjaninske vlasti ne mogu da shvate da je njihov zadatak da rade u interesu građana, da unapređuju rad institucija takođe u interesu građana. Ukazuju i da grad „potresaju problemi ogromnih razmera“, a na prvom mestu pitanje obezbeđivanja zdrave pijaće vode.

Podsećaju i da LSV već mesecima traži zakazivanje sednice o problemu vodosnabdevanja, a da predstavnici vlasti ćute, dok se sada „krajnje licemerno, pozivaju na hitnost“.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti, osim što su nesposobni da vode grad, i ovog puta pokazali da su i bahati i bezobzirni u svojoj samovoljnoj vladavini“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga